Przejdź do treści
Przejdź do stopki

Konkurs kulinarny "SMAKI ZNAD POPRADU" - wyniki

Konkurs kulinarny

Treść

Wyniki konkursu:

KATEGORIA GOTOWE DANIA I DESERY:

1 miejsce - jagnięcina z rożna, Tadeusz Kluska

2 miejsce - placek pasterski z cebulą i boczkiem - Danuta Kulig Stowarzyszenie Młodów - Głębokie

3 miejsce - moskaliki z pastą z bryndzy - Zofia Cieślikowska

KATEGORIA PRODUKTY I PRZETWORY:

1 miejsca - deska serów, Agnieszka Jeżowska

2 miejsce - borowiki marynowane, Halina Gumulak

3 miejsce - korbacze, Renata Gumulakova

KATEGORIA NAPOJE W TYM NAPOJE ALKOHOLOWE:

1 miejsce - wino Rubus Cerasus 2018 Emila Ortyl

2 miejsce - nalewka "Babcyna Cetyna" Marcelina Kubiak

3 miejsce - nalewka "Bzinka z kumoskom" Małgorzata Polańska-Kubiak

NAGRODA JURY VIP - nalewka "Babcyna Cetyna"

GRAND PRIX KONKURSU - deska serów

 
Skład jury merytorycznego:
Marcin Lorek - projekt Ogień; Gieno Mientkiewicz - popularyzator polskich serów zagrodowych, Łukasz Klesyk - dziennikarz kulinarny, Zbigniew Kmieć - smakosz lokalnej kuchni Europy Środkowej, Jan Buczek - szef kuchni Restauracji Czarna Owca, Mikołaj Rey - potomek poety Mikołaja Reja, autor programów kulinarnych.
Skład jury VIP:
Dariusz Chorużyk - Burmistrz Miasta i Gminy Piwniczna-Zdrój, Adam Musialski - Przewodniczący Rady Miejskiej MiG Piwniczna-Zdrój, Ewa Stachura - sadeczanin.info
 

Partnerem konkursu był Hotel Piwniczna SPA & Conference, któremu dziękujemy za udostępnienie miejsca, wsparcie organizacyjne podczas oceny konkursowej, ufundowanie oraz pozyskanie części nagród, organizację wręczenia nagród w czasie V Festiwalu Czarnej Owcy.

369494